Széplakterv lakberendezés, belsőépítészet

Az első példánknál egyedülálló fiatalember kérte tervező szakember segítségét, hogy otthona egyben munkahelye, alkotó közege is lehessen.
Jól megfigyelhető, hogy a régi, 45 évvel ezelőtti tervezési elvek rányomták bélyegüket a lakásra. Sötét, szűkös előtér, melyben az ajtók tovább nehezítik a közlekedést és a tároló felületek kialakítását. A hosszú, keskeny konyha, amiben a középre helyezett ajtó lehetetlenné teszi a konyha praktikus berendezését. Az átjáró jellegű ablaktalan fürdőszoba. A kisebbik szoba, melyben nem fér el egy kétszemélyes ágy. A lakás egyébként jó adottságú, átjárja a fény a hatalmas ablakokon keresztül, az előszoba és a fürdőszoba kivételével.
A tulajdonos szabad kezet adott a tervezéshez. Csupán annyit kért, hogy illeszkedjen az új otthona az életviteléhez, extravagáns személyiségéhez, és inspiráló környezet legyen a munkájához. Nem szereti a szokványosat, ezért könnyen megtalálták a hangot a tervezővel. A lakás teljes átalakuláson ment át. Az alaprajzi kialakítás minden részletében a tulajdonost szolgálják, aki kreatív munkát végez. Egy különleges elrendezésű, izgalmas részletekkel kiemelt otthon született, melyben nyomatékos hangsúlyt kap a fénnyel való játék. Az íves falak egyben a dekoráció részei is. A bennük lévő következetesen elhelyezett nyílásokon át a fények, és a látvány mindig más-más élményt adnak. Az ívek mentén képzelet, a fantázia szabadon szárnyalhat. A megbízó számára ez nagyon fontos volt, mert munka, azaz gondolkodás közben elmélyülten sétálgat, leheveredik, beáll a zuhany alá, készít egy teát magának. Szinte látjuk, ahogy szabadon sétálgat, alkot, és nem zavarják meg a ház urának gondolatait az ajtók és a zárt terek. Érdekes példa ez a tervezési munka, hogy sokkal többet várhatunk egy személyünkre szabott tervezéstől, mint egy esztétikus otthont. Lakásunk szerves részükké, igazi biztonságot ad, inspiráló közeggé válik.

A második példánk egy 60 évvel ezelőtt épült, zöldövezeti, társasházi lakás újjászületését mutatja. A kellemes környezet ragadta meg az új tulajdonosokat, akik már a tervezővel együtt indultak az új otthonuk felkutatására és kiválasztására. A lakás eredeti elrendezésével nem voltak elégedettek, de ezzel a részével nem is kellett foglalkozniuk, mert tudták, hogy teljes felújításra kerül sor. Az új otthonukkal kapcsolatos elképzeléseiket előzetesen egyeztették a tervezővel. Ezért nekik kizárólag a környezetre figyeltek, és az anyagi lehetőségeket mérlegelték. A tervező pedig a lakások első bejárásakor már a lehetőségeket keresete az ideális lakótér kialakításához.
Az eredeti alaprajzon látható, hogy nagy tereket rejt a lakás, a régi épületek általános hibáival együtt. Aránytalan méretű helyiségek, egybe nyíló szobák, a lakás középső részén a nyomasztó sötétség. Eredeti formájában nem felelt volna meg a tulajdonos házaspárnak és gimnazista lányuknak. Intim, nyugodt hálószobákat szerettek volna és hatalmas, fényben úszó, meghitt közösségi részt, ahol együtt lehet a család.
A tervezéssel az új tulajdonosok minden igényét sikerült megvalósítani. A lakás minden részletében átalakult. A hálószobák ideális méretűek lettek, melyekbe hatalmas gardróbszekrények kerültek. A tágas fürdőszoba közvetlenül a szülői hálószobából és a lány szobája felöl is megközelíthető. A lakás hangsúlyos része a nappali és a vele egy térben kialakított, de mégis szeparált konyha és étkező. A nappali és a konyha terének leválasztását egy régi kémény életre keltése után a hangulatos kandalló szolgálja. A kandalló majdnem a lakás közepére került, így kellemes meleget biztosít mindenütt. A bejárati ajtóból hatalmas világos tér nyílik meg, mert a szögbe állított falak egészen a bejáratig terelik a fényt. Ennek a tervezési munkának a tanulsága szintén az, hogy többet várhatunk egy belsőépítészeti, berendezési tervezéstől, mint ahogy klasszikus értelemben gondoljuk, habár az is elengedhetetlen. Ebben az esetben a tulajdonosok már az új otthonuk felkutatása során is biztonságban tudhatták magukat. Nem kellett a lakás átalakításának lehetőségeit latolgatni, még több stresszt magukra venni, mert ezt a gondot levette a vállukról a tervező. Az adásvételi szerződést a vázlat tervekkel a zsebükben, a biztos döntés tudatában írhatták alá.


Tervezés:
Széplakterv
www.szeplakterv.hu
20 9320988

Az első lakberendezési példánknál egyedülálló fiatalember kérte lakberendező, belsőépítész tervező szakember segítségét, hogy lakberendezés után otthona egyben munkahelye, alkotó közege is lehessen.
Jól megfigyelhető, hogy a régi, 45 évvel ezelőtti tervezési lakberendezési és belsőépítészeti elvek rányomták bélyegüket a lakásra. Sötét, szűkös előtér, melyben az ajtók tovább nehezítik a közlekedést és a tároló felületek kialakítását. A lakás adottsága indokolja, hogy lakberendező segítségét kérje, és a lakberendezési tervezés után kezdjen az átalakításba. A hosszú, keskeny konyha, amiben a középre helyezett ajtó lehetetlenné teszi a konyha praktikus lakberendezést. Az átjáró jellegű ablaktalan fürdőszoba. A kisebbik szoba, melyben nem fér el egy kétszemélyes ágy. A lakás egyébként jó adottságú, átjárja a fény a hatalmas ablakokon keresztül, az előszoba és a fürdőszoba kivételével.
A tulajdonos szabad kezet adott a Lakberendezési tervezéshez. Csupán annyit kért a lakberendezőtől, hogy illeszkedjen az új otthona lakberendezési tervezése az életviteléhez, extravagáns személyiségéhez, és inspiráló környezet legyen a munkájához. Nem szereti a szokványosat, ezért könnyen megtalálták a hangot a lakberendező tervezővel. A lakás teljes lakberendezési, belsőépítészeti átalakuláson ment át. A lakberendezési alaprajzi kialakításával a lakberendező minden részlettel a tulajdonost szolgála, aki kreatív munkát végez. A lakberendezés és belsőépítészet után, egy különleges elrendezésű, izgalmas részletekkel kiemelt otthon született a lakberendező közreműködése nyomán.