Széplakterv lakberendezés, belsőépítészet

Mégsem eladó házak

Ismét két, életből vett példát szeretnénk bemutatni, amely segíthet az otthonukkal kapcsolatos döntésekben. Sokan érzik azt, hogy nem megfelelő beosztású a lakásuk. Vagy azért mert régi, idejétmúlt kialakítású, vagy azért mert a tervezésnél nem voltak elég körültekintőek, és egy olyan házat építettek fel, amit lakva ismertek, meg, ahogy mondani szokás. Ezekre az esetekre ékes példa a két bemutatott ház. Közös bennük, hogy a házak eladásában láttak a tulajdonosok a megoldást, de az elkészült belső terv meggyőzte őket, és boldogan vették tudomásul, hogy egy tökéletes otthont rejt a házuk, csak fel kell tárni a belsőépítészeti tervezéssel.


A hosszúkás alaprajzú családi házat nyolc éve építették a tulajdonosok, egy kertvárosi területen, ahol a keskeny építési telkek a jellemzőek, ehhez igazodik a ház formája is. A telek adottságai miatt a ház elején alakították ki a bejáratot, a garázst, és a közösségi részeket. Az épület végére kerültek a hálószobák. Ez azonban nem szerencsés, mert így a központi lakótérnek nincs kapcsolata a telek végében kialakított pihenőkerttel. A tulajdonosok pont ezt nem tudják elfogadni a házukban, ezért gondolkodtak a ház eladásában. Három gyermekük született, így a hálószobák is kevésnek bizonyulnak.
Az átalakítási tervezésnél az volt a cél, hogy a gyerekeknek legyen külön birodalmuk, és a konyha, valamint az étkező és a nappali kertkapcsolatos legyen. Ezekkel együtt, a legfontosabb szempont a takarékosság volt.
Az átalakított rajzon látható, hogy a takarékosság jegyében a fürdőszoba, és a gépészetet érintő helyiségek a helyükön maradtak. Néhány falszakasz kibontásával és könnyűszerkezetes falak felépítésével, a ház utcafronti részén lett a gyerekek birodalma. Az ikerfiúk egyelőre egy szobába kerülnek, később egy fal beépítésével külön szobájuk lesz. A garázs alakult át lányszobává, és a tároló és wc helyiségekből kényelmes fürdőszobájuk lett a gyerekeknek. A ház főbejárata és az előtér a ház udvari részére került, és innen jutunk a konyhába és a nappaliba. A konyhából nyíló ajtón keresztül közvetlen a kapcsolat a grill terasszal, és a pihenőkerttel. Azonos alapterületen, a lakótér átszervezésével megmenekültek a tulajdonosok az eladásból adódó veszteségtől, az új ház felépítésével járó gondoktól.
A második példánkban egy 70 éves épület emeleti szintjének újjászületését látjuk. Egy fiatal házaspár, egy gyermekkel lakott a szülői ház emeletén. Az emeleti szinten nem volt fürdőszoba és konyha. Ez mindekét családnak kényelmetlen volt, ezért ők is az eladásban gondolkodtak, és két lakásra cserélték volna az egyébként nagyos stílusos régi épületet. A tartószerkezetek merész megbontásával, a régi kémények kiiktatásával, teljes átalakítással egy csodálatos, modern és minden igényüket kielégítő otthonuk lett.
A nagyvonalú, fa lépcsős és faragott fa korlátos lépcsőházban alakult ki a fogadó előtér, ahol a kényelmesen elférnek a kabátok, cipők. A felső szint szeparálása miatt ebből a zárt fogadó térből nyílik a lakás. Az alaprajz magáért beszél. A stílusos régi épülethez méltó, kényelmes, elegáns, könnyed és fiatalos lakást vehetett birtokba a fiatal pár.
Összegezve elmondható, hogy érdemes szétnézni a házon, vagy a lakáson belül, mielőtt megszabadulnánk lakhatatlannak minősített házunktól vagy lakásunktól. Egy sarkából kifordított, igényeinkre formált, teljes átalakítás is lehet jó és gazdaságos megoldás az otthonunk kialakításához.

Lakberendezés, lakberendező árak

Lakberendezés, lakberendező árak 2.