Széplakterv lakberendezés, belsőépítészet

Egy régi házban rejlő lehetőségek


Lakberendezési terv bemutatása, egy hatalmas, rossz beosztású ház újjászületése.

 

A bemutatásra kerülő ház fiatal tulajdonosai örökölték ezt a hatalmas polgári házat, amelynek egyik felében az ősök boltot üzemeltettek. A bolt szervesen kapcsolódik a régi, polgári jegyeket mutató lakórészhez. Erre tipikusan jellemzőek a robosztus, vastag falak, az egybe nyíló nagy helyiségek, valamint látható az időszakos korszerűsítés nyoma, amikor sok-sok évvel ezelőtt az egyik szobából leválasztották a fürdőszobát és a mellékhelyiséget, valamint beépítették a verandát. Ezek az épületek, mint a megmunkálatlan gyémántok, csak a szakértő szemnek villantják meg a bennük rejlő értéket, és lehetőséget.

 

A fiatal házaspár boldogan költözött be a házba, de hamarosan felismerték, hogy az életvitelüknek, és az időközben négy főre gyarapodó családnak nem megfelelő ez a lakótér. Jelenleg az egyik szobát használják hálószobának, a másik a nappali. A ház többi részében a tárolást oldják meg, és a gyerekek játszótérnek használják a régi üzlethelyiséget.

 

Felismerésük arra sarkallta őket, hogy tervezőhöz forduljanak, mert arra gondoltak, hogy az udvar felé bővítik a házat két gyerekszobával, hogy kényelmes otthonuk legyen.

A belsőépítészeti és lakberendezési konzultáció után a tervezőnek sikerült meggyőzni őket, hogy ne a hozzáépítésben, hanem a belső átalakításban keressék a megoldást.

A tervezésnél fontos szempont volt, hogy a gyerekek nagy szobát kapjanak, a gyakori és népes vendégség kényelmesen elférjen, a ház kiegészítő fűtését, egy cserépkályhát is el kellett helyezni, de az egyetlen használható kémény a régi bolthelyiségben volt. A konyha maradjon a bútorzattal együtt az eredeti helyén, mert így szeretik. Valamint a ház urának kérése volt, hogy legyen egy nyugodt zeneszobája, ahol zongorázhat és harmonikázhat.

 

Nézzük az átalakított alaprajzot, melyben minden kívánságuk megvalósult. A házba belépve az előtér egyben gardróbként is szolgál. Innen nyílik a zeneszoba, ahol elfér a pianínó, a többi hangszer, és szeparált annyira, hogy nem zavarják a család többi tagját az esti koncertek. A kívánság szerint a konyha maradt az eredeti helyén.

A régi nappaliból és a hálószobából alakult ki a gyerekek lakrésze, a külön gyerekfürdővel. A fal megnyitásával a  bolt helyén lett a tágas nappali, és az étkező. A népes vendégsereg az újonnan kialakított közlekedőn keresztül

jut a nappaliba, elkerülve a konyhát. A családi hétköznapokat viszont kényelmessé és kellemessé teszi, hogy a konyhából is megközelíthető az étkező és a nappali. Megmaradtak a nyitott térkapcsolatok a diszkrét szeparáltság mellett. A nappaliból megközelítve, a nyári konyhából alakították ki a nyugalmat árasztó, kertkapcsolatos szülői lakrészt, ami a szülői hálószobából, a gardróbból, a fürdőszobából és a belőle nyíló mosodából áll. A térszervezés szempontjából is minden álmuk teljesült a tulajdonosoknak, de a koronát az teszi fel erre az átalakítási munkára, hogy kihasználva az egyetlen alkalmas kéményt, még a cserépkályha is a lehető legjobb helyre került, azaz a lakótér kialakítása tökéletesen igazodik még ehhez az elváráshoz is. Az egybenyitott tereknek köszönhetően a kályha melege az befűti a nappalit, az étkezőt, a konyhát és az előteret. A nyitott szobaajtókon keresztül a szobák fűtésére is rásegít.

 

Az eset tanulsága az, hogy a tulajdonosok a legjobb döntést hoztak, hogy belsőépítész-lakberendező szakember kezébe adták az otthonuk sorsát, mert ezzel sok gondtól és a hozzáépítés költségeitől mentesültek. Az esetek nagy részében a meglévő épületek csodálatos lehetőségeket rejtenek, mint a csiszolatlan gyémántok. Szakember közreműködésével, és briliáns ötleteivel ilyen otthonok születnek, melyek tényleg gyémántként ragyogják be a lakóik mindennapjait. Nagyon sok régi építésű, jó adottságú ház várja jobb sorsát. A bemutatott munkák között nagyon sok példa látható a régi házak belsőépítészeti és lakberendezési tervezésére. Ha lakásfelújítás, vagy átépítés előtt áll, érdemes kikérni belsőépítész, lakberendező tanácsát. A lakberendező árakat a weblapon találja.

 

  Tervezés:

Széplakterv

www.szeplakterv.hu

20 9320 988