Széplakterv lakberendezés, belsőépítészet

A belsőépítészeti és lakberendezési tervezés folymata


Belsőépítészeti, lakberendezési tervezés folyamata, a belsőépítész, lakberendező munkája.

Lakberendezési terevezés folyamata, <em>lakberendező</em> árak, munka

Érdekességként egy kép, egy  90 éve készült belsőépítészeti , lakberendezési rajz.
De, hogyan is működik a belsőépítész, a lakberendező munkája a mai világban?
Általánosságban elmondató, hogy a megkeresés alkalmával az ügyfél elmondja az igényeit, a belsőépítész, -lakberendező felméri a munkát , és egy részletes árajánlatot készít.
Az ajánlat különböző belsőépítészeti és lakberendezési terveket tartalmazhat, valamint kiterjedhet a belsőépítész- lakberendező személyes közreműködésére a lakásfelújítás, vagy az építkezés folyamatában .
Beszélhetünk egyszerű, un. lakberendező tervről, vagy lakberendezési tervről, amikor egy tervezési koncepció mentén a lakberendezési elemeket tervezzük meg, hozzá a kiegészítőket, a színeket. Ez nem azt jelenti, hogy a belsőépítész-lakberendező kiválasztja a bútorokat, és egyebeket. A hozzá nem értők ilyenkor mondják azt, hogy :,, nem kell nekem lakberendező, mert én is meg tudom venni a bútorokat ." A belsőépítész-lakberendezők pedig jót mosolyogva ,sok sikert kívánnak hozzá. Ugyanis a belsőépítészeti és lakberendezési tervezés, a belsőépítész és a lakberendező munkája egészen másról szól.
A tervezési folyamatot egy alapos átgondolás előz meg, és a kialakult tervezési koncepció alapján készülnek a tervek. A költségeket előre megtervezik, hogy ne lépjék át a rendelkezésre álló keretet.
Lakberendezés folymata, a lakberedező árak.
Kicsit bonyolultabb a házak, lakások belsőépítészeti és lakberendezési tervének elkészítése, amikor a belsőépítész, lakberendező a lakótér átalakításával tervezi meg az új otthont.  Ilyenkor a  ház teljes átépítésen esik át, a belsőépítészeti és lakberendezési tervezés után egy új otthon születik.  A vázlatok készítésével kezdődik, majd a belsőépítészeti, lakberendezési alaprajz elkészítésével folytatódik  a munka. Mindvégig egyeztetve a megrendelővel. Ezt nagyon fontos hangsúlyozni, mert sok kedves megbízóm kérdezi félve, hogy az ő elképzelései is érvényesülnek-e a tervezési folyamatban? Mint említettem, a tervezést egy előzetes, részletes megbeszélés előzi meg. Ilyen formában a lakberendezési tervezés egy közös munka. A megbízó az álmait, a lakberendező a szaktudását, a tapasztalatait adja. A fontosabb részeteket lakberendezési látványrajzokkal érzékeltetjük, melyek a valóság leképezései, Az elképzelésnek megfelelően kiviteli rajzok is készülnek a lakberendezési terv megvalósulásának érdekében. A lakberendezési kiviteli tervek alapján dolgozhatnak a kivitelező szakemberek.