Széplakterv lakberendezés, belsőépítészet

Lakberendező terv, pincétől a padlásig


Az írás a lakásbővítési lehetőségekről, a lakberendező munkáról, a lakberendezésről, és a lakberendezési tervezéstől, a lakberendező árakról szól.

Lakberendező, pince <em>lakberendezés</em>Lakberendező, pince <em>lakberendezés</em>.2Lakberendező, pince <em>lakberendezés</em> 3.

Pincétől a padlásig

Az egyik leggazdaságosabb otthonteremtési forma a meglévő ház átalakítása, vagy a használaton kívüli terek lakássá alakítása, ahogy a lakberendezési példák is illusztrálják. Főleg a mai világban, amikor nehéz megfelelő otthonhoz jutni. Ilyenkor érdemes felkeresni a belsőépítészt, a lakberendezőt a régi épület alaprajzával, vagy kérni egy lakberendezői konzultációt. A régi épületekből csodás otthonokat lehet varázsolni a belsőépítészet és a lakberendezés eszközeivel.  Erre a pincétől, a padlásig jó lehetőségek adódnak.
Mint minden otthonteremtési formánál, legyen az építkezés, lakásfelújítás, hozzáépítés, átépítés, a belsőépítészeti és a lakberendezési tervezés, a lakberendező  fontosságát szeretném hangsúlyozni.

A régi házakban, lakásokban rejtőző lehetőségek kiaknázásához a tulajdonos és a tervező kreatív együtt gondolkodása szükséges. A tulajdonos első kreatív, meghatározó lépése, hogy belsőépítész, lakberendező tervezőhöz fordul. A lakberendező tervező kreativitása pedig ott kezdődik, amikor olyan lakberendezési tervezési formát ajánl a tulajdonosnak, ami a tökéletes lakás belsőépítészeti, lakberendezési kialakításához feltétlenül indokolt, és anyagi tekintetben a legideálisabb. Sajnos még mindig sokan vélekednek úgy, hogy a belsőépítészeti és lakberendezési tervezés felesleges pénzkidobás, pedig kellemes meglepetést okozna, ha árajánlatot kérnének rutinos a tervezőktől.  Biztosan sok kedves kollégámnak összeszorult már a szíve, amikor egy átlagos árfekvésű, 20 M Ft körüli, felújításra szoruló ház megvásárlása után, és a felújításra szánt  5-8 millió forint elköltése előtt felesleges pénzkidobásnak éreznek a tulajdonosok   100-150 ezer forint közötti belsőépítészeti, lakberendezési tervezési díjat. Pedig ezzel az apró dologgal az életükhöz, az igényeikhez igazíthatják, kellemes fészekké varázsolhatják leendő otthonukat, ami egy életre is szólhat.
Három belsőépítészeti, lakberendezési  példán keresztül szeretném bemutatni, hogy miként alakítható ki régi, divatjamúlt és kinőtt házakból az új lakás, pincétől a padlásig a belsőépítész, a lakberendező közreműködésével.

Az első példánkban, a családi ház félemeleti lakóterét kinőtte az öttagú család. A lakás térnövelésére a tetőtérben és a szuterénben , a belsőépítészeti és lakberendezési tervezés után adódott lehetőség. Gazdasági megfontolásból a szuterén mellett döntöttünk, ami abból a szempontból is szerencsésebb, hogy szinte önálló, külön bejárattal is rendelkező lakrészt alakíthattunk ki a két 20 év körüli fiú számára. Eredetileg ezen a szinten a garázs, a kazánház, és egy hatalmas, nagy ablakokkal rendelkező tároló volt, amiben évtizedek óta gyűltek a haszontalan dolgok.
Az új lakótér a felső lakásból lépcsőn, a garázson keresztül közvetlenül az udvarról is megközelíthető. A kazánházat és a garázst jól záródó ajtóval zártuk le a lakótértől. A lejáró előteréből alakítottuk ki a fürdőszobát és a mellékhelyiséget.  A régi tárolóban kapott helyet a két  tágas lakószoba, melyek méretben és felszereltségben is  kiszolgálják a fiúk igényeit.
A második példánkban egy fiatal, kétgyermekes házaspár a nagyszülők nyolcvan évvel ezelőtt épült házába költözött. Az eredeti alaprajzon láthatóak az aránytalan terek, az egymásba nyíló szobák, a logikátlan helykiosztás, ami sajnos jellemző a régi házakra.
A belsőépítészeti tervezés során, a házat három részre tagoltuk. A ház egyik végébe került a szülői lakrész, fürdőszobával, gardróbbal. A központban kapott helyet a nyitott, mégis elkülönült konyha, az étkező és a nappali. A ház másik végén a gyerekszobákat és kisebb fürdőszobát alakítottuk ki. Ránézésre is bizonyára kellemes látványt nyújt egy átalakított lakberendezési alaprajz, de sokkal lényegesebb, hogy a lakás minden részletében, (a lakótér kialakításában, a stílusában, színvilágában, költségekben) a tulajdonosok életéhez igazodik. Kezdve a cipők számától, a kéthetente megjelenő baráti társaság kényelmes elhelyezéséig. Egy egész oldalt kitenne a tulajdonosok lakberendező terv előtti kívánságlistája, ami minden munkánál, teljes egészében megvalósul a lakberendezési tervezésnek köszönhetően.
Harmadik példánknál felértünk a padlásra. Egy fiatal hölgy hat éves kisfiával a szülői ház tetőterének beépítésével oldotta meg lakásgondjait. A lakberendezési tervezéssel az 52 négyzetméteres tetőtérben, a hozzáépített lépcsőháznak köszönhetően külön bejáratú, modern, fiatalos, hangulatos tetőtéri lakást alakítottunk ki. A lakberendezési tervezés során tetőtér adottságaihoz igazodva elértük a kitűzött célt, ami következő volt. Minél nagyobb szoba az örökmozgó kisfiúnak, és funkcionális hálószoba az anyukának, ahol a ruháit is tárolhatja. Természetes igény egy komplett fürdőszoba. A nyitott térben alakítottuk ki a kis konyhát és a nappalit.  Az izgalmas burkolatváltások, a merész lakberendező térszervezés, a bútorok téralakító elhelyezése tágassá, nagyvonalúvá varázsolják a lakást.

Harmonikus otthon születik, ha a tulajdonos és a belsőépítész, lakberendező tervező együtt fognak az otthonteremtésbe.  Egyformán szükséges, hogy a megbízók felismerjék a belsőépítészeti és lakberendezési tervezés fontosságát és bizalommal forduljanak  lakberendezőhöz, valamint  lakberendező szakmai felkészültsége, odaadó, lelkiismeretes munkája.
Kérem, nézze meg a lakberendező, belsőépítész referenciákat a lakberendezési képgalériában, valamint az aktuális lakberendező árakat , és lakberendezési akciókat..
A tervezőkkel, a belsőépítésszel, a lakberendezővel az elérhetőségeinken tud kapcsolatba lépni, ha kérdése lenne e belsőépítészettel, a lakberendezéssel, vagy a lakberendező árakkal kapcsolatban. Kérem látogasson el a Széplakterv honlapra!