Széplakterv lakberendezés, belsőépítészet

Bölcs döntés, a lakberendező


A lakberendezés és a belsőépítészet eszközeivel nyert a lakberendező. Lakásfelújítás a lakberendező tervei alapján.

A következő írás azt a mutatja be, hogy a helyes döntéseknek , a belsőépítész és lakberendező közreműködésének milyen kézzel fogható eredményei vannak  A bemutatásra kerülő lakás tulajdonosa nagyon céltudatos keresgélés után döntött a 25 évvel ezelőtt épült  3 szobás panellakás megvásárlása mellett, és belsőépítészeti, lakberendezési terv készítése és belsőépítész, lakberendező felkérése mellett. A környéken rengeteg új építésű lakást nézett meg, melyek négyszer annyiba kerültek.
A magas ár mellett az  tántorította el az új lakás vásárlástól, hogy azt is az ízlésére kellett volna hangolni, bebútorozni, alkalmazkodni a kivitelező által  felhasznált burkolatokhoz, színekhez, a villanykiállásokhoz, kapcsolókhoz , melyek nem egy összehangolt belsőépítészeti koncepció,és lakberendezési terv alapján készültek.  Ezek apró dolgoknak tűnnek, de lakberendezési szempontból nagyon kiábrándítóak  az elektromos hosszabbítók, a falakon futó számítógép és telefon kábelek.
A fejújítási, belsőépítészeti és lakberendezési tervezés után a lakás teljes gépészeti, villamos felújításon esett át. Az új gépészeti, villanyvezetékeket a gipszkarton álmennyezet rejti. A radiátorokat és a csöveket a bútorok anyagából készült takarás rejti. Új burkolat került a falakra és az aljzatra.
A tervezésnél az volt a cél, hogy aránylag kis összegből harmonikus, látványos és jól funkcionáló lakást varázsoljanak és feledtessék a panellakás hangulatot. Különös hangsúlyt fektettek a belsőépítészetre, a lakberendezésre, a bútorozásra. Az egyszerű vonalvezetésű szekrények hatalmas tároló felületet rejtenek.
A konyhától a nappaliig azonos anyagból készültek a lakberendezési tárgyak, a  bútorok, ami nagyon elegáns, nagyvonalú hangulatot teremtenek. A merész színek, a  játékos fények izgalmassá, mozgalmassá varázsolják  a lakást.
Az világoszöld, narancsos, különlegesen megvilágított előszobában a hatalmas tükör a konyha tolóajtaját is rejti. Az előszoba szekrényei gardróbként is szolgálnak.  
A hálószobák kis méretük ellenére kényelmesek a lakók számára, a jól méretezett bútorozás eredményeként. A hálószobák tervezésénél minden lehetőséget kiaknáztak  a hely kihasználása érdekében. A hálószobákban is nagy szerepet kaptak a színek ,a textíliák, melyek puha, bélelt biztonságot adó hangulatot teremtenek.

A nappali és az egész lakás különleges  része a beépített erkély. A nappali berendezési tervezésének az lett a kiinduló pontja. A szoba fekvése  és a Nap járása adta az ötletet, hogy a fénnyel és a színekkel tovább fokozzák az üde hangulatot. A beépített erkélyen egy kellemes, bélelt pihenősarkot alakítottak ki. A kárpitozott ülőkék tároló ,,ládaként” is funkcionálnak. A teraszt kissé szeparáló térelválasztóba egyedi tervezésű festett üvegek kerültek, melyek nagyon jól érvényesülnek a teraszt körbejáró napfényben. A nappali harmóniáját erősíti, hogy a könyves szekrény ajtajába is festett üvegbetét került, valamint ugyanolyan motívummal készültek az üveg asztali lámpák is. A nagy falfelületeket a kőburkolat, a fabetétek, valamit a megkomponált világítás osztja meg, teszi mozgalmassá.

 Ebben a lakásban minden berendezési elemet megterveztek. A bútoroktól kezdve, a függönyökön át, egészen az üvegmotívumokig. A belsőépítészeti, berendezési terv alapján készültek a kiviteli tervek, melyek következetes betartásával , igényes munkával, a finom részletek kidolgozásával megvalósult a tulajdonos és a lakberendező álma.
Az aktuális belsőépítészlakberendező árakat és a belsőépítészeti , lakberendezési akciókat a lakberendező árak, akciók menüben találja.

Nappali <em>lakberendezés</em> után

Ez a példa is jól mutatja, hogy a lakberendező munkája, a lakberendezési tervezés lényeges megtakarítást jelent a tulajdonosnak. A lakberendező árak elenyészőek a felújítási költségekhez képest. Ha nem találja megfelelőnek az otthonát, akkor sem az eladáson kell gondolkozni, hanem az átalakításon.