Széplakterv lakberendezés, belsőépítészet

Belsőépítészeti, Lakberendezési terv, három méretben


Fontos kérdés, hogy mekkora legyen a hozzáépítés. Választ ad a belsőépítészet,és a lakberendezés.

Megbízóim a régi házukhoz szerettek volna hozzáépíteni, és az előzetes belsőépítészeti és lakberendezési terv alapján tudtak megfelelő döntést hozni. 


Lakberendezési terv, három vezióban, a <em>lakberendező</em> Budapesti munkája

A család kinőtte az egyébként sem szerencsés régi házat, így belsőépítész lakberendezőhöz fordultak tanácsért. A hozzáépítéseknél nagyon fontos, mondhatni húsba vágó kérdés, hogy mekkora legyen a bővítés mértéke. Minden felesleges alaprajzi négyzetméter több százezres felesleges kiadást jelent.
Az első képen az eredeti alaprajz látható, ahogy az is, hogy nem kicsi a ház, csak az elrendezése nem felel meg egy fiatal családnak. Az egymásból nyíló helyiségek nehezítik a berendezést.  A szülők kettő kicsi gyerekkel laktak a házban, így két szobával szerették volna bővíteni a házat. 
Az első belsőépítészeti, lakberendezési alaprajznál a lakberendező nem változtatott a ház méretén, csupán a  belseje esett át teljes belsőépítészeti , és lakberendezési átalakuláson. Érdemes megnézni, hogy a belsőépítész- lakberendező  belsőépítészeti és lakberendezési tervével szinte duplájára nőtt a ház komfortja. A lakberendezési jelölések jól mutatják, hogy a kétszobás házból, három hálószobás, és nappali-étkezős otthon született, annak ellenére, hogy egy négyzetcentimétert sem tettünk a házhoz. Egy parányi változtatással is teljesen megváltozott a lakótér.
A második belsőépítészeti , lakberendezési alaprajon a szaggatott vonal jelzi a hozzáépítés vonalát. Ugyanazt a komfortot adja az épület, csak nagyobb alapterületen. Nagyjából 8 négyzetméter épült a házhoz, és a belsőépítészeti, lakberendezési alaprajz egy különleges kialakítású házat mutat. A lakberendezési, lakberendezői praktikákkal még jobban meg lehet bolondítani a teret.
A harmadik átalakított rajzon egy szobányi és folyosónyi rész épült a házhoz. A belsőépítészeti és lakberendezési terven is látható, hogy egy kifejezetten nagyvonalú ház lett belőle. A belsőépítész, a lakberendező képzelete itt még szabadabban szárnyalhat, hatalmas szobák, tágas közösségi helyiségek alakultak ki.
Érdemes összehasonlítani az első lakberendezési alaprajzzal, ahol nem történt hozzáépítés. A helyiségek száma nem változott, csupán a belsőépítészeti és lakberendezési tervezésnek köszönhetően a tér változott. Nagyon jó példa ez a munka arra, hogy mennyit segít a belsőépítészeti, lakberendezési tervezés, ha ilyen döntések előtt áll valaki. A lakberendezési tervezéssel együtt, tiszta képet kap a tulajdonos, és jó döntést tud hozni. A példában szereplő család is egy építkezés gondjaitól szabadult meg, és a lakberendezésnek köszönhetően csupán annyit kellett eldönteniük, hogy semmit, egy kicsit, vagy 20 négyzetmétert építsenek a házukhoz.   
Az alábbi linken további átalakítási terveket tekinthet meg.

http://www.lakberendezo-szeplakterv.hu/index.html